Usame Zukorlić uputio žalbu povodom laži iznesenihu Sandžahkaberu i Sandžačkim novinama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Komisija Savjeta za žalbe na 83. održanoj sjednici osudila je članke novinskih agencija “Sandžačke novine” i “Sandžak haber” koje su Usamu Zukorlića prolasile uzrokom izazivanja nemira prvi put 15. oktobra a drugi put 24. novembra tekuće godine. Usame je za Sandžak televiziju (STV) kazao da je podnio žalbu zbog spornog teksta na ovim portalima i koji je istakao da trpi medijski linč dugi niz godina.

Usame Zukorlić,  predsjednik Sandžačkog udruženja novinara je kazao:”Savjet za štampu je zatražio, od pomenuta ta dva medija, da objavi izvinjenje i demant zbog vijesti koje su objavili, međutim, oni to nisu objavili, i na taj način su pokušali izbjeći odgovornost, i htjeli su na neki način da se, na neki način, politički kazni svako ko razmišlja suprotno ili drugačije od onih koji drže te medije.”

Zukorlić je kazao da je obraćanjem Savjetu za žalbe imao za cilj demokratskim putem doći do svojih prava, istakavši da se medijska hajka dešava i dešavala običnim građanima a koji nisu znali kako da se odbrane od iznesenih neutemeljenih informacija:“Moj prijedlog je prije svega da se obični građani koji su žrtve medijske hajke i satanizacije, da se edukuju i istraže ovo pitanje. Poredlažem nevladinim organizacijama (NVO) da pomognu građanima, da nauče da brane svoja prava, i ja ću lično učestvovati i stavljam se na raspolaganju da pomognem po tom pitanju jer sam i sam žrtva dugi niz godina.”  

Tijekom rasprave članovi komisije na sjednici kazali da nema dokaza da je Usame Zukorlić organizator incidenata, osudivši naslove i članke ovih novinskih agencija. Tim povodom upućena javna opomena “Sandžačkim novinama” i “Sandžakhaber” novinskoj agenciji, čije uredništvo nije objavilo izvinjenje i demant Usami Zukorliću, predsjedniku “Sandžačkog udruženjea novinara”.

 

Sana/Tekst: Džana Džanković / Foto: Facebook

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img