Počelo uređenje raskrsnice na Paricama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Radovi na „kanalisanju raskrsnice“ u novopazarskom naselju Parice (ulice Rifata Burdževića i Sjenička) biće gotovi u narednih nekoliko dana, nakon čega će biti povećana bezbijednost svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno pješaka, najavio je danas saobraćajni inženjer iz Zavoda za urbanizam Ahmed Koca.

On je novinarima rekao da su na toj raskrsnici već postavljeni nadivičnjaci na trotoarima, a biće izgrađeno i razdelno ostrvo koje će usmjeravati vozila, kao i nova saobraćajna signalizacija i javna rasvjeta.

„Trenutno je obilježen položaj tog ostrva na sporednom putu kao privremena mjera, a u narednim danima će se izgraditi ostrvo sa izdignutim ivičnjacima što će onemogućiti parkiranje vozila na tom dijelu. Cilj je da se poboljša odvijanje saobraćaja na samoj raskrsnici i onemogući zaustavljanje i parkiranje vozila“, rekao je Koca.

Predsjenik Saveta za bezbijednost saobraćaja Vahidin Melajac kazao je da će sledeće nedjelje biti završeni projekti usvojeni na poslednjoj sjednici, a koji se odnose na potes u Ulici Šabana Koče i magistrale u Svojboru i Jaklji.

Dodao je da će, zahvaljući finsnijskim sredstvima EU Progres-a, koja iznose oko 200.000 evra, u narednih 18 mjeseci biti izrađena strategija bezbijednosti saobraćaja.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img