Nermin Balija o napadu: Ovo me neće zaustaviti, nastaviću borbu za istinu i pravdu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sinoć oko 1:45h došlo do podmetanja požara na automobilu funkcionera SPP-a Nermina Balije. Požar je podmetnut zapaljivom tkaninom koja je postavljena ispod njegovog automobila. Tim povodom u centrali SPP-a održana je konferencija za medije. Potpredsjednik Edin Numanović poručio da je napad na Baliju politički motivisan, te da sumnja da iza svega stoji Mirsad Ljajić, brat Rasima Ljajića.

“Ovaj čin je izazvao veliku bol, patnju i stres porodice Balija, jer su u kasnim noćnim satima porodica i on trebali da brinu za svoju sigurnost, obzirom da je automobil bio ispred same kuće. Potpuno smo sigurni da je u pitanju politički napad, premda da je još ranije Balija dobijao prijetnje i pokušaje zastrašivanja. Pozivamo policiju da istraži navode umiješanosti u ovaj događaj brata Rasima Ljajića, Mirsada Ljajića, obzirom da je i prije prijetio Baliji, a i kuće im se nalaze jedna do druge. Pozivam sve ustanove da se ovakve stvari ispitaju, kako se ne bi u budućnosti desilo da nečija djeca prežive ono što su djeca Nermina Balije doživjela”, kazao je Numanović.

Nermin Balija kazao da je prijetnje i ranije dobijao, te da je o svemu obavijestio nadležne organe. Poručio da ga ovo neće uplašiti niti pokolebati u daljoj borbi za istinu i pravdu.

“Cijela ova priča traje već godinu dana. Počela je od Ugostiteljsko-turističke škole kada je trebao da se bira novi direktor i kad se pojavilo moje ime gdje sam se kandidovao. Onome koji određuje o kadrovanju i izboru direktora u ovom gradu ovo se nije svidjelo. Vjerovatno se nisam uklopio u tu priču, jer nisam kao on i njemu slični. Druga stvar je što sam dio Stranke pravde i pomirenja, kandidat za odbornika te stranke i gdje sam dao nesebičan doprinos u prethodne dvije godine. Ovaj slučaj me nije ni u jednom trenutku uplašio, ja se neću unazad povući niti jedan jedini metar. Ovo mi daje dodatnu snagu da se borim protiv sve nepravde koju ovaj čovjek čini meni i mojoj porodici. Konstantno već godinu dana imam šikaniranja, prijetnje, mobing. Više puta mi je Mirsad Ljajić slao svoje podanike, ja ih zovem kurire, da mi prijete da će me protjerati sa Hadžeta, da će mi slomiti kičnu. Za sve ovo što govorim imam i dokaze. Ne znam da li će i kada će ovo stati, ali moje nije da brinem o tome. Ja zaista vjerujem u organe R. Srbije da će istjerati ovo do kraja, da će sve ovo objelodaniti. Vrlo brzo će se vidjeti zašto je moj auto zapaljen. Kome ja to smetam i koga ja to ugrožavam? Zašto taj neko ne želi da napredujem, zašto taj neko nastavlja sa šikaniranjima godinu dana? Ako je ovakav početak – zašto taj neko ne bi pokušao sutra i da me ubije? Ja neću ćutati, niti ću stati. Ja sam cijelim srcem, neka znaju, uz predsjednika Usamu Zukorlića i uz Stranku pravde i pomirenja”, kazao je Balija.

Odgovorio i na pisanja pojedinih portala da su mu automobil zapalile osobe kojima je davao novac na kamatu.

“Protiv tog portala već se piše odgovarajuća tužba. Zna se kome pripada taj portal i ko iza njega stoji, jer je i zvanično registrovan. Zna se i ko je nalogodavac i svega onoga što se napiše na tom portalu. To je isti čovjek koji je želio da skrene pažnju sa ove teme, ali to nikakve veze sa istinom nema. Istražiće, svakako, policija i taj slučaj. Intencija i cilj su bili, svakako, skrenuti pažnju sa cijelog ovog slučaja ili da moje ime oljagaju, što nisu i neće uspjeti”, istakao je Balija.

Kazao da zbog istrae ne može iznijeti sve detalje, te da će u narednom periodu govoriti detaljno o svemu što se dešavalo.

Screenshot

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img