Đerleku uručena zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju infrastrukture u opštini Prijepolje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Edinu Đerleku uručena je zahvalnica na Svečanoj sjednici Skupštine Opštine Prijepolje jer je u prethodnoj Vladi sa pozicije ministra za regionalni ravnomjerni razvoj pružio izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture u ovoj opštini.

U svom obraćanju Đerlek kazao je petina budžeta Ministrstva za regionalni ravnomjerni razvoj uložena u projekte u Prijepolju, te je posebno ponosan na to.

“Drago mi je što je Prijepolje prepoznalo ko su iskreni i pravi prijatelji i što je znalo da cijeni trud i zalaganje onih koji su dali sebe za dalji rast i razvoj ove opštine. Kao ministar u Vladi R. Srbije sam uložio ogromne napore da velika, rekordna sredstva uložimo u ovu opštinu i kao rezultat toga imali smo činjenicu da se preko 60 miliona za samo godinu dana uložilo u Prijepolje, što čini petinu budžeta Ministarstva za ravnomjerni regionalni razvoj. Nije bilo teško kada sam znao da sa druge strane imam tako iskrene i odgovorne partnere za koje sam znao da će ta sredstva utrošiti isključivo za interes građana i to je najveći pokazatelj našeg odnosa prema Prijepolju i građanima Prijepolja i to je najbolja demonstracija kako se vrši jedna državna i javna funkcija – isključivo u interesu građana kako bi povećali životni standard i unaprijedili kvalitet života građana Prijepolja. Ponosan sam danas i velika mi je čast što sam primio ovo priznanje, ali još veće priznanje jesu zadovoljna lica građana Prijepolja. Isto tako ova topla dobrodošlica koja se nigdje ne može doživjeti i osjetiti kao što je to ovdje u Prijepolju. Ovo je bogat grad, prije svega, divnim i uspješnim ljudima, ali isto tako i dobrim međuljudskim, međuvjerskim odnosima i zato je sloga i zajedništvo najveće bogatstvo i blagodat ove opštine. Čuvajte to i nemojte to nikada izgubiti. Hvala vam još jednom i sretan Dan opštine”, kazao je Đerlek.

Povodom Dana opštine Prijepolje održana je svečana sjednica Skupštine opštine uz prisutvo predstavnika lokalne vlasti, zvanica iz ministarstva, kao i iz opština Zaltiborskog okruga, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, te predstavnika institucija i vjerskih zajednica, kao i velikog broja građana i medija. Ovom prilikom upriličen je i bogat kulturno-zabavni program, uz filmsku prezentaciju društvenih i javnih aktivnosti u proteklom periodu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img