Medijski djelatnici iz Sandžaka posjetili Media centar Islamske zajednice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Medijski djelatnici iz Sandžaka posjetili Media centar Islamske zajednice (VIDEO)

Nakon posjete Reis-ul-ulemi, medijski djelatnici iz Sandžaka su boravili u Media centru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Među gostima su Bošnjacima koji na području Sandžaka djeluju kao urednici, novinari i dopisnici medijskih kuća. Ovom prilikom je upriličen sastanak sa direktorom Media centra dr. Muamerom Tinjakom i uredničkim kolegijem. Sagovornici su predstavili svoje aktivnosti, medijsko djelovanje, te govorili o organizaciji rada u okviru medija.

– Zadovoljstvo nam je da su nas danas posjetili kolege iz Sandžaka. Sa nekima sarađujemo, a neke smo danas upoznali. Razgovarali smo na našem poslu, struci i budućoj saradnji. Posjeta je organizovana uz podršku muftije Mevluda Dudića, a čast nam je da prisustvo naših platformi na ovom području možemo i dalje razvijati – kazao je direktor Tinjak.

Gosti su obišli prostorije Media centra, redakcije, radijski i televizijski studio, te razgovarali sa uposlenicima.

– Razgovarali smo o zajedničkim temama i projektima. Dotakli smo se i nekih izazova u radu, ali ovdje smo prvenstveno sa ciljem susreta i upoznavanja. Mi koji djelujemo u okviru Islamske zajednice smo često ovdje i dobro se poznajemo, ali danas je tu jedna šira grupa novinara iz Sandžaka, kao i dopisnika beogradskih medija – istakao je direktor Media centra Islamske zajednice u Srbiji Salahudin Fetić.

Gosti su se nakon obilaska prostorija Media centra osvrnuli i na značaj koji platforme Media centra imaju za muslimane u Srbiji.

– Mogu da vam kažem iz prve ruke da sve prostorije uživo izgledaju jako lijepo, ali kada vas čovjek gleda putem televizije, imam utisak da tu radi mnogo više ljudi, što govori o kvalitetu vašeg rada. Vaš program je od velikog značaja za muslimane u Republici Srbiji. Program TV BIR se od prije nekih šest mjeseci ovdje emituje u Srbiji i jedini je izvor informacija kada govorimo o islamu, tako da ste položili taj ispit iz da'we – rekao je Galib Gicić, urednik programa Radio Televizije Novi Pazar.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img