Ljajić: BNV obilježava 11. jul-Dan sjećanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stručna saradnica za informisanje Esma Ljajić, na konferenciji za novinare kazala da će u uprostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), u ponedeljak, 8. jula, biti promovirana knjiga “Srebrenica, hronologija jednog genocida ili Šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem“, autora Matijasa Finka, nagrađivanog Njemačkog historičara i novinara.

„Promicija počinje u 19 časova, a promoteri su Sabahudin Šarić, Hamza Ridžal i Ahmet Šečunović, dok je moderator Fuad Baćićanin. Iste večeri, nakon promocije knjige, otvorićemo izložbu pod nazivom ‘Mrtvare’, autora Armina Durguda, poznatog bosanskog fotografa, koju organiziramo u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari“, rekla je ona.

Ljajićeva naglasila da će delegacija BNV, predvođena predsjednicom dr. Misalom Pramenković prisustvovati 11. jula komemoraciji u Srebrenici.

„Osim toga, BNV organizuje odlazak u Srebrenicu za sve zainteresovane građane, koji žele odati počast žrtvama i prisustvovati kolektivnoj dženazi. Zainteresovani mogu da se prijave u našim prostorijama ili putem naših društvenih mreža do 9. jula“, rekla je ona.

BNV je odluku o proglašenju Dana sjećanja donijelo 10. jula 2005. godine, povodom desetogodišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img