Predsjednik Mešihata posjetio predsjednika Vlade R. Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U utorak, 02.07.2024. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji glavni muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima posjetio je predsjednika Vlade R. Srbije, g-dina Miloša Vučevića.
Muftija Dudić čestitao je premijeru imenovanje na ovu odgovornu funkciju, poželjevši mu uspjeh u radu.
U srdačnom razgovoru predsjednik Mešihata upoznao je predsjednika Vlade sa aktivnostima Islamske zajednice i najvažnijim izazovima sa kojima se ona suočava, naglasivši da vrijeme iza nas karakteriše pozitivan odnos državnih organa i aktuelne vlasti spram Islamske zajednice, njenih organa i ustanova, te interesovanje i doprinos u rješavanju naslijeđenih problema, od kojih su: paralelizam, povraćaj oduzete vakufske imovine i stanje na polju realizacije islamske vjeronauke.
Premijer Vučević zahvalio se glavnom muftiji na posjeti i srdačnim čestitkama, naglasivši da podjednako poštuje sve građane R. Srbije, a među njima i muslimane različitih nacionalnih zajednica. Također, izrazio je zadovoljstvo podrškom koju Mešihat pruža nadležnim državnim organima u pravcu unapređenja infrastrukture i uslova života za sve građane u R. Srbiji na različitim prostorima.
Bilo je riječi i o aktuelnim temama, koje su izazvale zabrinutost javnosti, gdje su se sagovornici saglasili da je potrebno zajedno, partnerski djelovati na prevenciji uzroka koji vode neželjenim posljedicama, kakvi su nasilje, ekstremizam i terorizam, koji ne poznaje vjeru niti naciju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img