FIS: Održan prijemni ispit, budući studenti pokazali zavidan nivo znanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije (FIS) u Novom Pazaru održan je prijemni ispit za upis studenata u novu akademsku godinu.

Prema riječima profesora hfz. dr. Harisa ef. Hadžića, interesovanje budućih akademaca za ovaj fakultet na zadovoljavajućem je nivou.

“Mi smo danas imali oko 30 studenata, odnosno učenika koji su završili srednju školu i druge sa čijom diplomom se može upisati Fakultet za islamske studije , ali ne samo iz Sandžaka, tu su kandidati iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, sa Kosova, iz Makedonije i šireg regiona.  Mogu reći da smo zadovoljnim brojem studenata koji su se odazvali prijemnom ispitu”, dodao je on.

Naglasio da su zadovoljnim znanjem koje su pokazali budući studenti FIS-a.

“Oni su imali informatore i pitanja na koja su trebali pripremiti odgovor. Dakle, tu je širok dijapazon pitanja iz raznih oblasti. Na FIS-u studiraju najbolji studenti, ali i prijavljuju se najbolji, te nismo ni sumnjali da će dobro odraditi ovaj prijemni ispit. Nismo ograničeni brojem upisanih studenata i zasigurno ćemo imati oko 50 onih koji će upisati Fakultet za islamske studije ove godine”, istakao je ef. Hadžić.

Budući brucoši FIS-a naglasili  da je ovaj fakultet njihov put kojim žele nastaviti i na kojem će se usavršavati.

“Ono što je mene motivisalo da upišem FIS jeste izučavanje Allahove vjere, da se malo više posvijetim tom dijelu, Kur anu i sunnetu poslanika s. a. w. s. Što se tiče prijemnog ispita zadovoljan sam kako sam odgovarao na određena pitanja, a očekivao sam da će biti teže, ali na kraju i to smo završili. Nadam se da ću biti primljen i da ću činiti dio Fakulteta za islamske studije”, riječi su jednog od budućih brucoša na FIS-u.

Drugi rok prijemnog ispita na Fakultetu za islamske studije održaće se 16 septembra. Inače, FIS je ustanova koja baštini slobodnu misao, obezbeđuje studentima  kvalitetan ambijent u kojem će oni formirati svoju ličnost kao budući kadar od kojeg će zajednica imati koristi.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img