Ljajić: U prethodnih godinu dana rasvijetljena sva teška krivična djela

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru očuvali su stabilan javni red i mir. U oblasti borbe protiv kriminala u prethodnih godinu dana od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela rasvijetljeno je više od 68 posto,rekao je načelnik Ljajić predstavljajući rezultate rada na svečanosti povodom Dana policije.

Posebno bih naglasio da su ravijetljena sva teška krivična djela. Svakodnevnim angažovanjem policijskih službenika na suzbijanju prozivodnje i trgovine narkoticima realizovano je 235 zaplijena i oduzeto više od 37 kilograma opojnih droga. U oblasti bezbjednosti saobraćaja otkriveno je 27 hiljada prekršaja. Iz saobraćaja je isključen 381 vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kaže Nermin Ljajić načelnik PU u Novom Pazaru

Na putevima u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici poginulo je pet osoba.

Iako u prvih pet mjeseci ove godine nije bilo smrtno staradalih u saobraćaju još jednom koristim priliku i apelujem na sve sugrađane da budu obazrivi i poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali sebe i druge.

Jedan od glavnih zadataka policije je da bude efikasna i u službi građana i kada su, kako kaže, u pitanju lična dokumenta.

Ovom prilikom pohvalio bih i rad Odsjeka za upravne poslove koji su u prošloj godini uspjeli realizovati više od 200 hiljada zahtjeva građana. Posebno treba naglasiti da su pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru uvijek bili spremni priteći u pomoć najugroženijim sugrađanima. U protekloj godini vatrogasci spasioci imali su više od 450 intervencija na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Policijska uprava u Novom Pazaru nastavlja jačati kapacitete.

Zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova na ulicama Grada Novog Pazara, Tutina i Sjenice mogu se vidjeti policajci pozornici koji su u svakom trenutku na usluzi građanima. Radimo na povećanju broja zaposlenih tako da je u proteklih godinu dana 25 policijskih službenika zasnovalo radni odnos u MUP-u dok se 25 polaznika nalazi na školovanju u Centru za osnovnu policijsku obuku, kaže Ljajić

Ističe i da su u toku završni radovi na izgradnji policijske stanice u Sjenici, u potpunosti je završena adaptacija šalter sale u Tutinu, a nastavljene  aktivnosti na kapitalnom projektu rekonstrukcije postojeće i izgradnji nove zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru.  Naglašava važnost saradnje sa ostalim državnim organima i lokalnom samoupravom kako bi zajedno svim građanima  obezbjedili miran i bezbjedan život. Prethodno je položeno cvijeće na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote radeći svoj posao.

   

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img