Dupljak: Jako nevreme oštetilo puteve i kuće u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Jako nevreme praćeno kišom i olujnim vjetrom zadesilo je i Novi Pazar jučer oko 15h. Rukodilac Odjeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak kazao da je dosta  oštećenih puteva, ali i kuća i lokala u centru grada.

-Kišna kanalizacija u gradu nije mogla da primi, u pojedinim dijelovima grada, toliku količinu vode. Dosta je  makadamskih puteva oštećeno, ali nekoliko kuća i lokala u centru grada je bilo polavljeno. Također, jak olujni vjetar je isčupao nekoliko stabala, polomio grane u samoj pješačkoj zoni. Naše komunalne službe i Javna komunalna preduzeća su brzo reagovala, s obzirom da smo imali upozorenja od RHMZ. Svi smo bili u pripravnosti i negdje do 18 časova otklonili smo posledice, rekao je on.

Dodao da je u toku sanacija oštećenih puteva.

-Danas javna komunalna preduzeća, direkcija za izgradnju i ostali subjekti rade na saniranju posledica, odnosno na sanaciji seoskih puteva, kazao je Dupljak.

Iako su najavljene nove padavine, Rukovodilac Odjeljenja za vanredne situacije naglasio da su u pripravnosti, te da je i cjelokupna mehanizacija na raspolaganju za sve građane.

-I danas dežuramo i pratimo situaciju, jer su i za danas najavljene, u jednom dijelu dana, padavine, naglasio je on.

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić je ponovio apel građanima da osiguraju svoju imovinu.

-Zamolio bih građane da ubuduće razmišljaju o osiguranje svoje imovine useva i drugih dobara kako bi imali miran san i kako bi mogli da naplate štetu ako do nje dođe”, rekao je on.

Procena štete nastale u elementarnim nepogodama koje su pogodile više opština u Srbiji biće poznata tokom jula, kada će se znati i kolika sredstva će država opredeliti za pomoć oštećenim građanima, rekao je ministar za javna ulaganja Darko Glišić.

Talas elementarnih nepogoda krenuo je 13. juna. Kroz štabove za vanredne situacije distribuiran je građevinski materijal, a intervenisala je i vojska kako bi pomogla da se saniraju putevi i prilazi pojedinim mjestima.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img