Coworking i za povezivanje studenata UNINP i privrednika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Jedan od načina povezivanja studenata Univerziteta u Novom Pazaru s privrednicima je ponuditi Start up-ovima i manjim preduzećima takozvani Coworking prostor ili fleksibilan radni prostor što, između ostalog, omogućava i niže troškove zakupa.

Pozitivne strane ogledaju se prvenstveno u tome da će oni koji se odluče za naš Coworking prostor na UNINP biti na samom izvoru informacija. Naprimjer, ovih dana je Fond za inovacije pokrenuo prvi poziv u ovoj godini za takozvani program Katapult gdje oni daju 300 hiljada eura u slučaju da neki Start up, neka kompanija uspije naći „Anđeosko investiranje“, odnosno nađe investitora u istom iznosu, kaže doc.dr. Dženis Bajramović, Centar za preduzetništvo i inovacije

To, pojašnjava,  znači da potencijalno dobra poslovna ideja u oblasti IT-ja ili inovacija može dostići cifru i od 600 hiljada eura za početni kapital.

U ovom Coworking prostoru imali bi osnovne i  veoma dobre uslove. Također, njihova dokumentacija mogla bi koristiti ormariće za odlaganje dokumenata, pečata i svega što je neophodno za registraciju firme. Imali bi mogućnost da koriste i profesore i asistente s Univerziteta za dobijanje dodatnih informacija, koriste naš širokopojasni internet

Prostor je također klimatizovan, i ne bi bilo potrebe za razmišljanjem da li je plaćena struja, grijanje ili bilo šta drugo. Iz Centra i najava da će uskoro biti i drugih poziva za Start up-ove u inovacionoj djelatnosti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img