U Italiji priznanje Enesu Haliloviću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Književnik Enes Halilović dobio je priznanje za poeziju u italijanskom gradu Anciju na Internacionalnom poetskom festivalu.

Apeninsko poluostrvo je već više od dvije hiljade godina mjesto susreta raznih kultura, raznih ideja, književnih djela. Tako je bilo I ovog puta u Anciju na Festivalu. Sresli smo se pjesnici s raznih meridijana I mogu reći da je bilo zanimljivo razmijeniti iskustva o književnosti. Drago mi je da savremena epoha I savremena Evropa još imaju povjerenje u poeziju, literaturu, u različite ideje, kaže za STV Enes Halilović književnik

Nagrađen je za pjesmu “Legenda o heroini” na internacionalnom konkursu raspisanom u povodu osamdeset godina od savezničkog iskrcavanja u Anciju.

Moje ostvarenje “Legenda o heroini” je antiratna pjesma. Drago mi je da je prepoznata kao vrijednost koju su domaćini nagradili. U Evropi je situacija takva da ljudi vjeruju piscima, vjeruju književnosti. To je veoma dobro jer su mnoge stvari I mnogi pojmovi došli do limita I potpuno su obesmišljeni.

“Legenda o heroini” dio je zbirke pjesama “Listovi na vodi”. Halilović je dosad objavio 16 knjiga poezije, proze i drama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img