Madžgalj (SPP): Grad Novi Pazar nema evidenciju koliko je zgrada useljeno

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Na odborničko pitanje SPP-a koliko je useljenih zgrada u Novom Pazaru i koliko ih posjeduje upotrebnu dozvolu dobijeni odgovor rukovodioca Odjeljenja za urbanizam i izgradnju je da nema jedinstvene evidencije.

Jel možete zamisliti da Grad Novi Pazar nema evidenciju koliko postoji zgrada u Novom Pazaru koje su useljenje. Nisam pitao za one u izgradnji jer se ne zna dal će ikad biti završene i nema evidencije koliko ih posjeduje upotrebnu dozvolu.  Znači, te zgrade su nelegalne, ljudi u njima žive bez mogućnosti da ih uknjiže, kaže Semir Madžgalj SPP

Također, upozorava.

Građevinske dozvole daju se olako. Nadzor koji se vrši sigurno je katastrofalan jer sad imamo povećan broj sudskih procesa protiv investitora zgrada u Novom Pazaru. Želio bi  sugerisati Komisiji da se bavi detaljno ovim poslom, da ukazuju vlastima šta treba da poprave u ovoj politici kad su u pitanju stambene zgrade u Novom Pazaru i da se hitno rješavaju problemi građana Novog Pazara.

Madžgalj naglašava da ni oni koji su dali placeve da se zgrade prave a nekada su bili vlasnici tih kuća ne mogu ih uknjižiti kao svoje. Godine prolaze, pitanja se ne rješavaju, adirektna odgovornost je, kaže, na vlasti u Novom Pazaru zbog čega ova pitanja nisu regulisana.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img