Škola Kur'ana Časnog u Sjenici obilježila uspješan završetak školske godine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Centru za kulturu u Sjenici održana je svečanost povodom završetka školske godine polaznika Škole Kur’ana časnog. Prije svečanosti defielom centrom grada polaznici su sa svojim mualimima prošetali su i pokazali svoju brojnost.

Predsjednik sjeničkog medžlisa hfz. Kemal ef. Mahmutović obratio se prisutnima. Ova dječica, istakao je on, simbol su čistote Sjenice.

“Danas smo ovdje da se zajedni radujemo, da proslavimo završetak ove školske godine Škole Kur’ana časnog u Sjenici. U bijeloj sam košulji, jer je bijela boja ona koja simbolizira čistotu. Na bijeloj se odjeći svaka nečistoća poznaje, a naša Škola Kur’ana simbol je čistote, na kojem bismo svi trebali biti ponosni, jer polahko dobijamo i svoje hafize. Hvala vam što podržavate našu dječicu, ali i što podržavate Allahov Govor. Nema boljeg djela od toga. Moramo pokazati šta znači hidžab, islam, vjera, Kur’an. Ova djeca su najbolji manifestatori toga. Oni će biti generacija koja će nositi baklju vjere i svega onoga što nosi budućnost”, kazao je hfz. Kemal ef. Mahmutović.

Direktor Škole Kur’ana časnog hfz. Irfan ef. Malić uručio je posebne zahvalnice i hedije Zahiru Bihorcu i Mejremi Bibić za nemjerljiv doprinos promociji Škole Kur’ana u Sjenici.

Uslijedio je dio koji su za prisutne pripremili polaznici Škole Kur’ana.

Prisutnima se obratio i direktor Škole Kur’ana časnog hfz. Irfan ef. Malić. Ova djeca biće kruna svojim roditeljima i zajednici na Sudnjem danu – istakao je on.

“Milost Božja su ova ozarena lica danas, ova ljepota i dobrota. Promovisanje kur’anskih vrijednosti bolje je od svega ostalog, dunjalučkog koje u svakom trenutku sakupljamo i gomilamo, a koje nam neće koristiti ako ga nismo iskoristili na pravi način. Ono što ostaje iza nas su dobra djela, ono što ostaje iza vas dragi profesori su ova djeca koja, sutra, postaju dobri ljudi i dobri vjernici. Iza vas, dragi roditelji, ostaju ova djeca koja su vam ponos na dunjaluku, a ako Bog da, i na ahiretu”, kazao je hfz. Irfan ef. Malić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img