Reuda ispratila 15-tu generaciju malih maturanata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Centru za kulturu u Sjenici održana je manifestacija PU Reuda pod nazivom: “1. generacija malih maturanata” IC Ebu Hanife. Ovo je  ukupno 15-ta generacija od početka rada Reude u Medžlisu IZ Sjenica. Prisutnima se obratio predsjednik sjeničkog medžlisa hfz. Kemal ef. Mahmutović. Uputio posebnu zahvalnost osoblju Reude, kao i roditeljima koji su ukazali povjerenje ovoj odgojnoj ustanovi.

“Naša djeca su pokazala svoju vještinu, ljubav koju su pokazali prema Reudi i svima nama. Hvala i vama roditelji koji ste dali povjerenje nama, kao jednoj od najvažnijih ustanova Islamske zajednice. I pored toga što se danas veselimo, ja neću jednog trenutka zaboraviti našu djecu i braću u Palestini Gazi koji nemaju priliku da sa svojom djecom ovako danas slave. Hvala Allahu pa nam je dao da i ove godine budemo budemo skupa, radujemo se i slavimo. Reuda ove godine u IC Ebu Hanife broji 57 djece. Od njih čak 13 kreće u dalje obrazovanje. Hvala vam na povjerenju”, kazao je hfz. Kemal ef. Mahmutović.

Uslijedila je priredba polaznika Reude na oduševljenje svih prisutnih. Učili su sure iz Kur’ana, predstavili se publici recitacijama na bosanskom i stranim jezicima, kao i dramskim komadom. Sve to izazvalo je gromoglasne aplauze prisutnih.

Uslijedila je i dodjela diploma svršenim predškolcima.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img