Kurbanska akcija protiče uspješno

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kurbanska akcija Mešihata Islamske zajednice, koja je započela nakon bajram namaza u Novom Pazaru, nastavljena je u klanici “Kolašinac” koja je opremljena u skladu sa propisanim standardima.

Koordinator kurbanske akcije hfz. Adnan ef. Dupljak ističe da ona teče prema planiranoj dinamici i bez problema, te se očekuje da će se završiti u rekordnom roku.

– Akcija teče u najboljem toku i mi se nadamo da će u ovim kurbanskim danima će biti sve obavljeno onako kako je propisano. Klanje kurbana se obavlja pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere. Ovogodišnja kurbanska akcija Mešihata se odvija na četiri lokacije i to u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Rožajama s obzirom na veliki broj uplaćenih kurbana i ograničeno vrijeme realizacije ove akcije. Od kurbanskog mesa se hrane učenici Medrese Gazi Isa-beg i polaznici Predškolske ustanove Reuda sa 500.000 obroka godišnje, kao i korisnici sedam vakufskih kuhinja u Sandžaku sa 600.000 obroka u toku godine, što je brojka od 1.100.000 obroka na godišnjem nivou.

Hfz. Dupljak zahvalio je svim učesnicima u kurbanskoj akciji Mešihata, naglasivši da će koristi od ove akcije biti velika, posebno u segmentu jačanja institucionalnog djelovanja Zajednice, te olakšavanja rada obrazovnim i humanitarnim ustanovama Islamske zajednice.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img