Otvoren Eko festival u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za djecu i mlade “Duga“ organizovala Eko festival u Gradskom parku u Novom Pazaru, pod sloganom “Cvijet za ljepši svijet“.

Iz ovog Centra kazali da je raznovrstan i sadržajan program ovog sedmog po redu festivala, pokazao brigu, proaktivan i kreativan odnos prema životnoj sredini.

“Ekologija je nauka koja se tiče očuvanja i zaštite životne sredine, ali i društveni proces, što znači da moramo raditi na tome da zajednički menjamo ekološku svest, da razumemo, verifikujemo i na kraju menjamo ponašanje, kako bi smo sačuvali ono što imamo za nas i za buduće generacije. Kada smo ustanovili ovaj festival pre šest godina, ideja je bila da kroz kreativne umetničke prakse aktualizujemo i učinimo zanimljivijom mladima temu ekologije, da ih odgajamo i edukujemo u duhu ekološke kulture“, rekla je direktorka Centra Fatima Durović.

Festival je posetio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je istako da je ovo prilika da stariji Novopazarci uče od mlađih, kada je u pitanju podizanje ekološke svesti.

Javno komunalno preduzeće (JKP) ’’Gradska čistoća’’ po treći put je na ovakvom festivalu dalo doprinos kroz edukativni program o sistemu recikliranja.

Uz štand Gradske čistoće bio je i izložbeni štand Škole za dizajn tekstila i kože, na kom su izložene torbe i različiti predmeti, koje su izradili učenici te škole od reciklabilnog materijala.

Drugog dana festivala biće dodijeljeni pokloni, nagrade i priznanja učesnicima i saradnicima na realizaciji programa. Najmlađi domaćini festivala biće Biološko-ekološko društvo i Mali Teatar, a logističku podršku pružiće Kulturni centar, Regionalno pozorište, biblioteka “Dositej Obradović“ i Kancelarija za mlade.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img