Učenici Behram-begove medrese iz Tuzle posjetili Sandžak televiziju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Učenici Behram-begove medrese iz Tuzle posjetili su Sandžak televiziju i upoznali se sa kapacitetima kojim raspolaže.

Medresanti nisu krili oduševljenje prilikom obilaska prostorija, te naglasili da ovaj mediji odiše pozitivnom energijom, dobrim i kvalitetnim ljudima, i dodali da je Novi Pazar grad sa dušom.

“Novi Pazar ima poseban duh. Kada smo prošli kroz ulice podsjetio nas je na Istanbul, i  moram naglasiti da se na svakom koraku vidi tradicija, koju vi ovdje čuvate i njegujete. Ja iz Novog Pazara nosim pozitivne utiske i vjerujem da ću se ponovo vratiti, rekla je medresantica Fatima Mustafić.

Koordinatorka novinarske sekcije Behram-begove medrese u Tuzli Senada Mehmić, kazala da će im Sandžak televiziji, zajedno sa njenim upošljenicima, biti primjer kako da gledaocima i čitaocima pruže kvalitetan i raznolik sadržaj.

“Mi smo mala ekipa, ima nas svega oko 30, ali vrijedno radimo. Ove godine izdali su četiri lista “Misak”. učestvovali su na nekoliko konferencija u Bosni i Hercegovini, a također su pripremali i priloge za naše lokalne televizije. Ono što sam vidjela da je i vas malo, ali vrlo vrijedni, i to je ono što ćemo, zasigurno, prepisati od vas”, poručila je Senada Mehmić.

Narodna poslovica kaže “Dobar glas daleko se čuje”, što i svjedoči da je Sandžak televizija prepoznatljiva širom regiona po svom kvalitetom programu i profesionalnom kadru.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img