Održan drugi po redu Sajam roditeljstva u organizaciji PU Mladost

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Već drugu godinu zaredom PU Mladost organizira Sajam roditeljstva u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Gradom Novi Pazar. Cilj je, poručuju iz ove predškolske ustanove, biti podrška i pomoći roditeljima u odgoju i podizanju djece.

“Već drugu godinu organiziramo ovakav sajam i prethodna je pokazala veliko interesovanje za ovakav vid okupljanja. Cilj nam je da pokažemo i dokažemo roditeljima da nisu sami u odgoju svoje djece, da mi kao grad i predškolska ustanova, te naši partneri stojimo uz njih, pa da zajedno sa nama svoju ulogu roditeljstva što bolje sprovedu”, kazala je direktorica PU Mladost Sabina Hoćanin.

Grad Novi Pazar podrška je ovom sajmu. On je prilika, navodi gradska vijećnica zadužena za obrazovanje, da se nove ideje sprovedu u djelo.

“Ovaj sajam je prilika da pokažemo sve naše resurse, nove ideje u pristupu i unapređenju obrazovanja za naše najmlađe sugrađane. Vi znate da je početak obrazovanj svakog djeteta upravo ovdje u vrtiću. Ono što dijete kasnije postaje – zaslužni su vaspitači. Zato sa zadovoljstvom žečim da podvučem da ovaj dan bude svima inspirativan, da ovaj vrtić i ovaj sajam budu mjesto inspiracije, razmjene ideja i saradnje”, kazala je Denisa Curić.

Ministarstvo prosvjete stalo je uz ovaj projekat kao partner. Predstavnica ministarstva Mirsada Tripković istakla je da je posebno raduje činjenica da se sistemski, u saradnji sa osnovcima, sprovode projekti adaptacije i pripreme mališana na novi obrazovni sistem.

“Ono što mene posebno raduje jeste činjenica da je, u odnosu na prethodni sajam roditeljstva, ovoga puta sada uključeno i par osnovnih škola sa teritorije grada Novog Pazara. One su u obavezi da pruže podršku ovim mališanima pri prelasku iz jednog u drugi obrazovni ciklus. Oni aktivnosti planiraju, ali i realizuju. Posebno me raduje što su neke od aktivnosti koje su škole planirale zajedno sa predškolskom ustanovom danas i realizovane, što znači da se poprilično sistemski djeluje na unapređivanju one oblasti škole koje su predviđene za pružanje podrške učenicima u adaptaciji na novu sredinu”, ističe Mirsada Tripković.

Nakon zvaničnog dijela uslijedilo je druženje sa mališanima i njihovim roditeljima kroz edukativne igre.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img