NOVA PRAVILA ZA ONE KOJI PUTUJU AUTOBUSOM: Samo jedan kofer od 20kg, za više moraće da se doplaćuje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U jednom koferu hrana, u drugom garderoba, pa posebno ručni zamrzivač, stolice za plažu, suncobrani, a nađe se mjesta za rešoe, one veće, jer valja praviti ajvar od paprika, koje su također spakovane.

-Putnici su masovno nosili te velike kofere sa paprikama, gdje su na određenu destinaciju pekli ajvar, zatim ga vrate nazad i tako zarađuju. Također, ima i onih koji ponesu dva kofera i treći kupe u Turskoj, zatim napune sva tri kofera i mi ih nemamo gdje u autobusu. To je nelegalno i predstavlja problem turističkim agencijama na granicama, jer su to sve stvari koje moraju da se prijave, a to putnici ne rade, rekao je mendžer agencije Ecco Travel Armin Gicić.

Od sada će svakom putniku koji koristi autobuski prijevoz biti dozvoljen samo jedan kofer, i to do 20 kilograma, kao i jedan ručni prtljag, i to onaj koji može stati u prostor iznad sedišta.

U slučaju da prevoznik može da primi dodatni prtljag, putnik će morati da doplati određeni iznos.

-Oni koji budu uzeli i donijeli dodatni prtljag moraće da doplate do 30 do 50 eura, sve zavisi od turističke agencije, rekao je Gicić.

Ovo je uvedeno iz bezbijednosnih razloga. Također, prema riječima menadžera uticalo je i na kvarove autobusa što bi moglo da izazove i saobraćajne nezgode. Dodao da se dešavalo da od težine tolikog prtljaga pucaju poluosovine na autobusima.

Putnici su na vrijeme upozoreni i obavješteni o tome prilikom kupovine aranžmana.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img