Zukorlić: Formiraćemo vlast u Sjenici, ostali smo najjača opoziciona partija u Tutinu, odličan rezultat u Bujanovcu i Subotici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stranka pravde i pomirenja, pod sloganom “AMANET MUFTIJIN, PREDSJEDNIK MUNIB – Usame Zukorlić” Munib Mujagić, pobijedila je na lokalnim izborima u Sjenici, rekao je predsjenik SPP-a Usame Zukorlić.

Dodao da će ova stranka sa njenim prijateljima, prije svega iz grupe građana “Bez diskriminacije” i sa srpskim partnerima, raditi na formiranju nove vladajuće većone.

“Dobrodošli su i ostali politički faktori , pod uslovom da se oslobode kriminalaca iz svojih redova i onih koji su napravili štetu sjeničkoj vlasti u proteklom periodu. Pred nama je razvoj Sjenice i u narednom periodu radićemo na projektima i nastaviti sve ono na čemu smo radili”, rekao je Zukorlić.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagićporučio da poslije ovih izbora, ništra neće biti isto.

“Mi iz opozicije napravili smo ozbiljan rezultat i time je pobjeda u Sjenici dobila na značaju”, riječi su Mujagića.

Zukorlić istakao da pored svih udara i izazova u Tutinu, kojih je bilo u tom odboru, i dalje su najjača, u ovom trenutku opoziciona, stranka.

“Uspjeli smo da sačuvamo snagu i to da ostanemo ozbiljan politički faktor. Mogu kazati da je ova stranka čudo. Pored svih izazova, od preseljenje lidera i osnivača, koje smo preživeli stranka nastavlja da pravi ozbiljne rezultate. Od ovog trenutka stavljamo tačku na disoluciju naše stranke i otvaramo stranicu unifikacije i naše stranke i političkih prilika u Sandžaku i generalno našeg naroda. To će nam biti programski cilj za naredne četiri godine”, poručio je on.

Dodao da je poziv, za formiranje nove vladajuće većine u Tutinu, upućen svima.

“Želja nam je da Stranka pravde i pomirenja doprinese razvoju Tutina. On je sada na prekretnici između puta propadanja i zaostalosti kojim je išao do ovog trenutka i puta projekata i razvoja koji može da pođe od ovog trenutka”, riječi su predsjednika SPP-a.
Zukorlić je kazao da će SPP u Bujanovcu imati dva odbornika, u Subotici u koaliciji sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini tri, dok su u Beogradu uspeli da kampanjom skrenu pažnju na položaj pripadnika nacionalnih manjina.

“Mi sada, nadam se, zaplovićemo u dvije i po godine, gdje ćemo se isključivo baviti projektima, radu n aterenu i rezultatima”, dodao je.

Na pitanje novinara Sandžak televizije, šta očekuju u kakvoj poziciji će naći lokalnu samoupravu u Sjenici, te da li postoji mogućnost da će se na stolu naći nova dugovanja koja je napravila Sandžačka demokratska partija, odgovorili.

“Ne znamo šta ćemo zateći tamo, jer pola godine nismo bili na vlasti. Može se desiti da ponovo neke fakture stignu, pa da se opet narednih par godina bavimo vraćanjem dugova. Nadam se da toga neće biti i da ćemo moći odma da krenemo sa projektima. Volio bih da dođe dan, kada se budu otplatili svi dugovi, da može godišnje ili mjesečno da se asfaltiraju putevi iz budžeta opštine”, naglasio je Zukorlić.

Da li je moguća saradnja sa SDA Sandžaka, a na osnovu potpisanog sporazuma o formiranju većine u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV), Zukorlić je rekao da treba prvo da se koalicioni partner izjasni da li taj sporazum još uvek važi.

“Zainteresovani smo za saradnju sa svim političkim faktorima, ali su programski ciljevi broj jedan. Sarađujemo sa SNS-om u Beogradu, a sa SDA Sandžaka u BNV, ne bežimo od saradnje. Crvena linija je da ne sarađujemo sa kriminalcima i političkim štetočinama”, istakao je predsjednik SPP-a.

Poručio je da je stav o genocidu u Srebrenici jasno iznosio tokom kampanje, te da tu “osetljivu i bolnu temu za Bošnjake ne treba koristiti za jeftine političke poene”.

“O Srebrenici možemo da pričamo u Potočarima. Ugljaninu mogu da odgovorim u Potočarima, 11. jula, kada prvi put dođe na dženazu (sahranu)”, izjavio je Zukorlić.

 

   

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img