Hadžije otputovali za Džedu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, u ranim jutarnjim satima, ispred Univerziteta u Novom Pazaru u prisustvu članova porodice i rodbine, hadžijama je poželio hairli put. Oni su autobusima u dvije grupe otputovali za Prištinu i Skoplje, a zatim direktnim letovima za Džedu.

Muftija Dudić poručio da je Hadž je kruna svih ibadeta, te da je dova najveće čovjekovo oružje.

“Krećete na mjesto koje je najdraže Allahu dž. š. sveta mjesta Mekka i Medina da obavite peti islamski šart. Hadž je kruna svih ibadeta i ovim činom vi pokrivate svoju kuću, jer ste sa šehadetom,namazom, postom i zekjatom, a sada i sa Hadžom zaokružili svoje islamske šarte. Dragog Allaha molim da vam olakša, da vam otvori puteve i ukloni prepreke. Allaha molim da vam Hadž bude primljen i da se vratite oprošteni od grijeha, jer Pejgamber s.a.w.s. kaže “Za ispravano obavljen Hadž nema ništa do Dženneta. Vrijeme koristite da provedete u ibadetu i što više dova. Dova je najveće oružje”, riječi su muftije Dudića.

Podsjećamo, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, nakon četiri godine, dobio je saglasnost Ministarstva hadža Saudijske Arabije da bude zvanični organizator hadža na prostoru Srbije.

 

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img