HIT U NOVOM PAZARU: Super brzi punjač napuni automobil za 15 minuta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Da i Novi Pazar ide u korak sa Beogradom, u nekim segmentima možda je čak i jedan korak ispred, najbolje dokazuje super brzi punjač za električna vozila, jačine 240kw, koji je postavljen u ovom gradu.

Trenutno jedan je od najbržih punjača za električna vozila, a od velike koristi biće svim vozačima koji prolaze preko Novog Pazara do Crne Gore, ali i onima koji imaju elektirčna vozila.

“Ovo je prvi brzi punjač u Srbiji i trenutno je najjači. Prvi punjač slične snage nalazi se u Zagrebu, a sledeći tek u Sofiji. Drugi punjači manje jačine se nalaze u Čačku, a naredni u Podgorici. Možemo reći da je ovaj punjač značajan za sve one koji putuju preko Novog Pazara do Crne Gore, ili uopće za sve koji dolaze u ovaj grad a koriste električna vozila”, rekla je Milica Samailović, ispred NEXT kompanije.

Super brzi, samouslužni, punjač dostupan je 24 sata svim korisnicima.

“Sve ide online, preko aplikacije Orion eMobility. Također, naš cilj je da postaknemo ljude na korišćenje električnih vozila, zbog zagađenja u našem gradu koje je na visokom nivou, a glavni zagađivač su, upravo, vozila. Svi koji koriste električna vozila već su čula za ovaj punjač”, dodala je Samailović.

Prvi brzi punjač za električne automobile, koji može da napuni svaki auto strujom za samo 15 minuta, pušten je u rad ispred kompanije Next u Novom Pazaru.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img