“Čarobni svijet” Prvi dječiji festival u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svakog 1. juna u svijetu se obilježava Međunarodni dan djece. Povodom toga u Novom Pazaru organiziran je “Čarobni svijet” prvi dječiji festival. Sručnjaci iz oblasti dječijeg razvoja pripremili su edukativno-zabavni program za mališane i njihove roditelje.

Majka Lane Stefanović kazala da su ovakvi događaji od velike važnosti za cijelu zajednicu i dodala da bi trebalo da postanu tradicija narednih godina.

“Pojedini datumi u godini, posebno na tom Svjetskom Međunarodnom nivou, postoje sa razlogom da bi se skrenula pažnja na nešto ili nekoga, a djeca su naše najveće bogatsvo. Ako se prisetimo da je Novi Pazar najmlađi garad po stopi nataliteta, vrlo je bitno i važno da ovo postaje jedna lijepa tradicija i da se trudimo da budemo još bolji prema svojoj djeci, ali i prema svim mališanima ovog svijeta”, riječi su Marije Stefanović.

Ustanovljen je 1925. godine na prvoj Svjetskoj konferenciji o dobrobiti djece u Švicarskoj, ovaj dan javnost upućuje na obaveze društva prema djeci kao i na sve ono sa čim se mališani suočavaju.

Sličan događaj obilježava se i 20. novembra, kao praznik usvojen u Ujedinjenim nacijama 1954. godine, koji promovira dobrobiti djece širom svijeta.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img