Zukorlić: Da u Sjenici nastavimo, a u Tutinu otpočnemo progres i prosperitet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opština Tutin je u blokadi, masovno vlada depresija, beznađe, nevjerica, kaže lider SPP-a, ministar Usame Zukorlić.

– SPP je došla da razbije taj ambijent, sve zamijeni jednom novom, inovativnom, dosad neviđenom pričom, pozvani na primjer Sjenice gdje ništa bolje stanje nije bilo prije četiri godine kada smo mi došli na vlast. Opštinski račun u blokadi, sve devastirano a onda smo od Sjenice napravili veoma privlačnu priču gdje je Opština preko noći postala poželjno mjesto za investicije. Veliki projekti, 50 malih projekata, asfaltirano preko stotinu kilometara što seoskog što državnog puta. Nekada je Tutin bio u boljem stanju od Sjenice a sada je Sjenica daleko ispred Tutina, kaže Usame Zukorlić, ministar i predsjednik SPP-a čije ime je na listama Amanet muftijin-predsjednik Munib-Usame Zukorlić i Amanet muftijin- za ponosni Tutin-Usame Zukorlić- Faris Rešović.

U Opštini Tutin nema ni malih projekata.

– Želimo Tutin u koji će prije svega da investitori iz Tutina imaju mogućnost da ulažu. Možete li zamisliti da kada dođe neki investitor iz Turske kod predsjednika Opštine Tutin i kaže dajte neku parcelu da izgradim fabriku da zaposlim tri stotine ljudi, a njemu predsjednik Opštine kaže da nema takvu parcelu, neka ide u Kragujevac. Ili, dođe investitor iz Tutina, vlasnik fabrike namještaja kod predsjednika Opštine i kaže dajte mi jednu parcelu da otvorim pogon, da zaposlim stotinu ljudi. Njemu predsjednik Opštine kaže, nema. Idi u Vojvodinu. Imamo situaciju da tutinski investitori investiraju po Vojvodini, u opštinama gdje je zaposleno 99 posto i tamo zapošljavaju nove radnike, ističe Zukorlić.

Komentirajući veliki broj stranaka i udruženja građana koji su se pojavili na lokalnim izborima, 2. juna, odgovara.

– To vidim kao pokušaj da se osujeti proces reformi lokalnih samouprava u Sandžaku. Taj cijeli proces je i podstaknut onima koji bi voljeli da spriječe da dođe do sveopšteg napretka i razvoja. Očigledno da neki imaju cilj i želju da ovaj narod drže u tamnici, siromaštvu, da su zgaženi, da zavise od socijalnih ustanova da nemaju ništa, ni put ni vodu, da bi onda lakše s njima manipulisali. Takvi centri, isprepleteni s nekim političkim moćnicima ovdje u Sandžaku podstiču razvoj podjela. Kome je u interesu da ima što više partija. Mi treba da se unificiramo, ujedinimo narod. Strateški cilj SPP-a je jedinstvo bošnjačkog naroda. I to jednostavno može da se ostvari, ili će bošnjačke stranke da sjednu i dogovore se oko osnovnih principa i zajedno rade na njima, što je jedna mogućnost koja nije nimalo jednostavna jer stranački interesi vrlo često prevladavaju nacionalne interese i onda često dolazi do razlaza. Drugi, izvjesniji način da narod uvidi koja stranka ima budućnost i natpolovičnom većinom glasaju tu stranku, kaže između ostalog Zukorlić u izbornom dijelu programa predstavljajući stanje i planove za Tutin i Sjenicu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img