Održana ⁠konvencija izborne liste “ZA PRAVEDNU SUBOTICU – DSHV – SPP”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lista “Za pravednu Suboticu – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja” održala je završnu konvenciju uoči izbora za Skupštinu grada Subotice, koji će se održati 2. juna.

Na skupu su govorili predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, potredsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Reihan Kurtović, prvi na listi u Subotici Marin Piuković i kandidati na listi Jasmin Ademović, Ninoslav Radak i Mira Temunović.

Predsjednik stranke i ministar u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov poručio je kako žele jednake uslove života u svakom naseljenom mjestu u komunalnom, socijalnom, infrastrukturnom i svakom drugom pogledu, da žele investicije i u područjima u kojima žive Hrvati u većem broju.

– Hoćemo da kao pitani budemo uključeni tamo gdje se donose odluke i da tražimo jednaka prava, jednaku razinu usluga, od zdravstvenih, obrazovnih preko socijalnih pa do prilika kada je u pitanju ekonomija i poljoprivreda i industrija, i obrti i mala i srednja poduzeća, rekao je Žigmanov.

Potpredsjednik SPP-a i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog dr. Reihan Kurtović je rekao da su svjesni različitosti, ali i zajedničkih vrijednosti odlučili zajedno izići i na lokalne izbore.

– Mi kao koalicija izlazimo s konkretnom izbornom platformom, gdje smo stavili određene ciljeve gdje se jasno vidi što mi želimo u buduće četiri godine ostvariti kada je u pitanju lokalna samouprava u Gradu Subotici, rekao je Kurtović i istaknuo da druge političke stranke to nemaju.

Jasmin Ademović iz Stranke pravde i pomirenja, rekao je da je od danas povjerenik SPP-a za Suboticu te poručio da će se boriti za svakog građanina i građanku Subotice bez obzira gdje žive i koje su vjerske, nacionalne i druge pripadnosti.

Na lokalnim izborima u Subotici, u trci za gradski parlament učestvovaće pet lista. Pravo glasa na lokalnim izborima, koji su zakazani za 2. jun, imaće 125.457 građana sa teritorije Grada Subotice.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img