Besplatni preventivni pregledi sutra u Domu zdravlja i Dečijem dispanzeru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U novopazarskom Domu zdravlja i Dečijem dispanzeru obavljaće se besplatni preventivni pregledi, sve u cilju prevencije i ranog otkrivanja oboljenja štitaste žlezde, prostate i deformiteta kod djece.

Obavljaće ih pedijatri i fizijatri koji će tom prilikom vršiti preglede koštanozglobnog sistema. Svi pregledi djece obaviće se u Dečijem dispanzeru u ulici Stevana Nemanje.

“Akcenat će biti na rano otkrivanje bolesti koštanozglobnog sistema. Prije svega na deformacije kičmenog stuba kod djece. Pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu, naročito one koji nikada nisu obavili takvu vrstu pregleda. Posebno će se voditi računa o deformaciji kičmenog stuba, o ravnim stopalima, na deformacijama kukova i zglobova u tijelu. Sva djeca do 18 godina trebala bi da dođu i urade preventivne preglede”, poručio je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

Na preglede mogu doći svi zainteresovani, bez obzira na to jesu li zdravstveno osigurani ili ne. Pored pulmoloških pregleda, svi pacijenti imaće i mogućnost da urade analize krvi.

“Imaćemo pulmologe koje ćemo dovesti u ordinaciju Doma zdravlja, koji će raditi preglede pluća za pacijente koji imaju dugi pušački staž i koji su stariji od 50 godina radiće se snimanje pluća i sve to će se raditi u dijagnostičkom centru, a sve ostale preventivne preglede obaviće pulmolozi. Istog dana, radiće se i preventivni pregledi kod žena. Radiće se laboratorija koja će putem tumor markera T3, T4 i TSH pokazati da li je rad štitaste žlezde dobar ili ima oboljenja. Također, će se raditi i tumor marker PSA za muškarce na osnovu koga se otkriva da li je prostate zdrava ili ne”, rekao direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Besplatni pregledi će se sprovoditi u nedjelju od 8 do 17 časova u Domu zdravlja i Dečijem dispanzeru u ulici Stevana Nemanje.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img