Država podržala još tri projekta FIS-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić kazao da uz podršku direktora dr. Vladimira Roganovića podržana su tri projekta FIS-a.

Jedan je za unapređenje rada fakulteta, drugi podrška časopisu “Islamska misao” i treći projekat je održavanje naučno-stručne konferencije pod pokroviteljstvom FIS-a.

“Mi želimo i hoćemo i borićemo se da podržimo još projekata. Dakle, jedan od sledećih projekata koje ćemo podržati jeste “Glas Islama” i još nekoliko projekata Islamske zajednice i time nastaviti da se borimo za građane”, rekao je Bulić.

Dekan FIS-a dr. Enver ef. Omerović zahvalio se državi i upravi za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama, jer, kako je dodao, ti projekti su od velike važnosti za čitavu zajednicu, ujedno i vjetar u leđa za dalji rad.

“Svjedočimo jednoj novoj pobjedi, gdje su tri projekta, sa kojima smo aplicirali prema upravi, odobrena i zasigurno da će nam ti projekti puno značiti i biti nam vjetar u leđa da uspijemo u ovoj našoj misiji, da odgajamo našu djecu i da budu korisni sebi i zajendici kojoj pripadaju”, poručio je ef. Omerović.

Podsjećanja radi, prije 10 dana potpisan je Ugovor o stipendiranju 15 studenata Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru i Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img