Mahmutović: Besplatni prevetni pregledi u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Preventivni pregledi merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena obavljaće se Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u nedjelju od 8 do 17 časova.

Direktor te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović kazao da  Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju preventivnih pregleda koji su se pokazali kao veoma kvalitetni i dobri, te dodao da svi zainteresovani građani mogu na preventivni pregled bez zakazivanja.

“ To je prilika da se preventivno mogu ustanoviti možda i neke bolesti koje, ili za koje pacijenti nisu znali bez ikakvog zakazivanja i bez čekanja. Ovog puta ćemo raditi merenje krvnog pritiska, krvnu sliku, EKG i ultrazvuk stomaka. Dakle, pacijenti se prvo javlju u Dom zdravlja gde ih primaju ljekari, pregledaju, odatle dolaze da urade ultrazvuk stomaka, oni koji imaju potrebe za tim. Nakon toga se javljaju internisti koji će tada biti u Domu zdravlja. Dakle, kad završi ultrazvuk stomaka javlja se internisti koji obavlja preglede uz EKG, čita rezultate i postavlja diagnozu i određuje ako je potrebna neka terapija. Ako se kod nekog pacijenta ustanovi, ne daj Bože, neki ozbiljniji problem gdje je potrebna neka ozbiljnija diagnostika to ćemo u toku sledeće nedjelje mi završiti”, naveo je Mahmutović.

Naglasio da je cilj akcije besplatnih preventivnih pregleda rana dijagnostika i prevencija kao najefikasniji načina brige o sopstvenom zdravlju.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img