Novi Pazar sve privlačniji za strane turiste, za dvije godine ostvareno 48.462 noćenja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prema zvaničnim podacima, u poslednje dvije godine, Novi Pazar je ugostio 47.274 turista iz zemlje i inostranstva. Ostvareno je 48.462 noćenja, u kojima su 24.539 bili stranci, a 23.923 domaći gosti.

Turistička organizacija Novog Pazara (TONP), poslednjih godina, bilježi sve veći broj posetilaca u ovom gradu. Novi Pazar osim gastronomije, ćevapa i mantija ima izuzetno raznoliku turističku ponudu, kao što su spomenici iz islamske kulture, iz perioda Nemanjića, banje, planine, sjajnu trgovinu, a ono što je najvažnije ovaj grad ima dobre ljude.

Tokom Letnje sezone Novi Pazar je okupio brojne goste iz raznih krajeva.

-Novi Pazar prati taj trend, čak ga i premašuje. Prema našim podacima koje redovno dobijamo od Republičkog zavoda za statistiku, odnos između prošle i prvog tromesečja ove godine, jeste da je porast turista za 25 odsto, rekla je dr. Ljiljana Lešević Lukić.

U Novi Pazar turisti dolaze iz cijelog svijeta.

-Kada govorimo o stranim turistima najbrojni su iz Bosne i Hercegovine. Pored njih tu su turisti iz Kine, Japana. Također, vrata otvaramo gostima iz Turske, Ujedinjenih arapskih Emirata, rekla je Lešević Lukić.

Dodala da je za letnju turističku sezonu planiran veliki broj koncerata i manifestacija.

Ako se po jutru dan poznaje onda će ovo leto u Novom Pazaru biti preplavljeno turistima iz čitavog svijeta.

Novi Pazar je, prethodne godine, imao 20.692 domaća i strana posetioca. Blagu prednost imali su domaći gosti, kojih je bilo 10.782, a stranih 9.910.

Oni su ostvarili 40.042 noćenja – 21.393 su domaći i 18.659 su strani gosti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img