Dodjelom diploma svršenicima obilježena 23. godišnjica FIS-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije svečanom akademijom dodjele diploma svršenicima osnovnih, master i doktorskih studija obilježena je 23. godišnjica postojanja prve visokoškolske ustanove u Sandžaku.

Prisutnima se obratio dekan FIS-a dr. Enver ef. Omerović, koji je naglasio da su studenti FIS-a elita našeg društva.

-Djelatnost našeg fakulteta ogleda se u organiziranju nastave i naučno-istraživačkog rada iz islamskih i društvenih nauka kojima se stiču diplome i akademski stepenik, uključujući i diplomsko zvanje u cilju unapređenja islamske misli, znanja i školstva, a za potrebe Islamske zajednice u Srbiji. Na FIS-u na osnovnim studijama diplomiralo je 324 svršenika, master studije je završilo 90 svršenika i doktorske studije završilo je 45 kandidata, rekao je ef. Omerović.

Nakon dodjele diploma, obraćanje je imao predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.  Kazao da će momci i djevojke koji su ponijeli diplome biti pravi ambasadori Fakulteta za islamske studije.

-Naši momci i djevojke su svjesni vrijednosti  ovog fakulteta i ovog znanja koje je danas za primjer i ogledalo u svakom pogledu. Gdje god se nađete dostojanstveno govorite da ste svršenici FIS-a. Da ste studirali na islamskom fakultetu u Novom Pazaru. Nemojte se stidjeti, već uvijek jasno i glasno govorite ko ste i šta ste. Da ste pripadnici islama, ummeta Muhameda s.a.w.s. , da pripadate narodu iz kog potičete, Bošnjačkog naroda. Mi smo danas onde gdje je Isa-beg Ishaković udario temelje Isa-begovoj džamiji i prvom vakufu u Novom Pazaru i Sandžaku, rekao ef. Dudić.

Čitava zajednica treba biti ponosna na ovaj Fakultet, jer je on osnova visokoškolskog obrazovanja u Sandžaku, poručio je predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.  Dovu je na kraju proučio muftija novosandski Nedžad ef. Hasanović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img