Žigmanov čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov čestitao je 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave, predsednici Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine Misali Pramenković, predstavnicima drugih institucija bošnjačke nacionalne maljine i svim Bošnjacima u Srbiji.

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i celokupna Vlada i dalje će biti posvećeni afirmaciji vrednosti multikulturalizma, u čijoj osnovi je očuvanje i razvoj nacionalne samosvojnosti građana svih zajednica”, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, vlasti u Srbiji nastaviće predano da rade na obezbeđivanju svih potrebnih preduslova – od primene zakona, preko materijalno-finansijskih sredstava do manjinskih senzitivnih politika – kako bi Bošnjaci u Srbiji uspešno nastavili da razvijaju nacionalne institucije i životne perspektive pripadnika svoje zajednice.

Dan bošnjačke nacionalne zastave ustanovljen je 11. maja 1991. godine, kada je u Novom Pazaru osnovano Muslimansko nacionalno vijeće Sandžaka, koje 2010. godine menja naziv u Bošnjačko nacionalno vijeće.

Reč je o jednom od najvažnijih nacionalnih praznika Bošnjaka u Republici Srbiji, koji predstavlja simbol njihovog zajedništva, okupljanja i jedinstva, sa ciljem očuvanja nacionalnih vrednosti i posebnosti te zaštite i ostvarivanja nacionalnih prava i sloboda.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img