Na maturu bez automobila – Na putu do nule ne turiraj maturiraj

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sa Kristinom Grbović život se surovo poigrao, ali ona mu se suprostavila tako što je ostala u igri. Nakon saobraćajne nezgode zadobila je telesne povrede opasne po život – prelom kičme, probijena plućna maramica, prelom četiri rebra i jak potres mozga.

Kad je izašla iz kome istog trenutka bilo joj je jasno da više neće moći da hoda. Kristina je zauvek ostala vezana za invalidska kolica.

„Na maturu bez automobila“-Na putu do nule ne turiraj, maturiraj, naziv je ovogodišnje kampanje koju realizuje Agencija za bezbijednost saobraćaja, kojom apeluje na maturante da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile u svojstvu vozača.

Predstavnik ove gencije Veljko Ćurčić kaže da u saobraćaju najčešće stradaju mladi, te da je cilj tribine da ih informišu o rizicima nebezbijednog ponašanja u saobraćaju i načinima kako ih izbeći.

„Novi Pazar je grad mladih i ima potrebu da ovakve edukacije organizuje češće tokom godine, ne samo kada je period maturskih proslava. Podaci pokazuju da godišnje oko 100 mladih u Srbiji izgubi život, a svakog vikenda skoro dvoje“, rekao je on.

U okviru ovih aktivnosti uključena je i vježba sa tzv. „pijanim naočarima” koja je imala za cilj da mladima ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju. Kampanja je pokrenuta 2014. godine

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img