Ramazan potvrdio snagu Islamske zajednice i povjerenje vjernika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Na redovnoj sjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojom je predsjedavao muftija dr. Mevlud ef. Dudić, usvojen je Izvještaj o ramazanskim aktivnostima kao i Izvještaj o akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra

Akcija zekata i sadekatu-l-fitra ogledalo je u kojoj mjeri vjernici imaju povjerenja i 12 posto je uvećana u odnosu na prethodnu godinu, a bila je rekordna za prethodnih 30 godina. To su stvari koje su nama veliki podrstrek, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Razgovarano je i o završnim pripremama u organizaciji hadža a određena je i cijena kurbana.

Ove godine će cijena kurbana biti 230 eura. U cjelini svi izvještaji su pozitivno ocijenjeni, jednoglasno usvojeni. Mogu slobodno reći da je ovaj ramazan unatoč mnogim izazovima i problemima lahko prošao a tako smo i sve zacrtane projekte realizirali pa čak i neke koje nismo planirali u predramazanskim savjetovanjima mi smo ih tokom ramazana realizirali.

Podijeljeno je, ističe, više od 70 hiljada iftara u saradnji s Centrom za humanitarni rad Hajrat

Mislim da je to za ponos svim našim vjernicima, svima koji su podržali i pomogli organiziranje iftara. Apsolutna većina vjernika posušala je apel Islamske zajednice i to je pokazatelj da smo 12 posto uvećali zekat i sadekatu-l-fitr. Molim Allaha, dž.š. da svima ukabuli koji imaju povjerenja u ovu zajednicu. Onima koji su se ogriješili o propis zekata i sadekatu-l-fitra Allaha, dž.š. molim da im oprosti i uputi na pravi put.

Posebno osvježenje ovogodišenjeg Ramazanskog programa je islamski kviz IKRE kojeg je realizirala Sandžak televizija u saradnji sa Vjersko-prosvjetnom službom, pod pokroviteljstvom Mešihata. Posebno priznanje dato je nosiocu ideje i voditelju kviza Ifetu ef. Aličkoviću, kao i svim takmičarima. Imenovani su, između ostalog, predsjednici Upravnih odbora u svim ustanovama I za sutra je zakazan sastanak tokom kojeg će dogovoriti strategiju rada. Donesena je I odluka o raspisivanju konkursa za rukovodioce tri ustanove kojima je istekao mandat.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img