Suljević: Kompanija “Avenija MB” će hvatati pse lutalice, azil u Novom Pazaru na jesen

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kompanija “Avenija MB” iz Vrnjačke banje dobila je posao na tenderu Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” za humano hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa na teritoriji Novog Pazara.

-Njima je najisplativije da odrađuju taj posao za nas. Ova  firma će pored hvatanja pasa lutalica, imati obavezu da ih evidentira, preveze, vakciniše, obilježi i steriliše. Oni imaju i potreban broj veterinara i dovoljno smeštajnog prostora za ono što je nama potrebno. Sve do izgranje i potpunog završetka azila za pse i mačke lutalice, koji gradimo na parceli kod gradske depinije, radićemo sa Avenijom, rekao je Faruk Suljević, direktor Javno komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“.

Vrijednost ove javne nabavke je 14 miliona dinara za godinu dana. Direktor Javno komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Faruk Suljević osvrnuo se na izgradnju azila za pse i mačke lutalice u Novom Pazaru.

-Radovi su u završnoj fazi, te očekujemo da će azil na jesen početi sa radom. Trenutno pripremamo dokumentaciju, vezano za pravnu regulativu, onda ćemo preći u nabavku potrebne opreme unutar samog azila, a građevinski radovi se odvijaju dobro i njihov završetak se očekuje za dva mjeseca. Ja očekujem da će azil da radi i za okolne gradove, te da će biti na uluzi građanima Tutina, Raške i drugih gradova koji budu zainteresovani“, dodao je on.

Projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke započet je krajem 2019. godine, a prvu fazu izvela je kompanija “Elmir” za nešto više od 11,6 miliona dinara, dok je posao završetka izgradnje azila poveren kompaniji „DS Iskop gradnja“.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img