Đerlek otvorio Regionalno takmičenje mladih inovatora i preduzetnika u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi Pazar, 26.04. 2024.godine – Potpredsednik Narodne skupštine Srbije i aktuelni ministar u tehničkom mandatu, Edin Đerlek kao specijalni izaslanik predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, otvorio je Regionalno takmičenje mladih inovatora i preduzetnika čiji je domaćin bio Novi Pazar.

Na takmičenju su učestvovovali učenici osnovnih i srednjih škola opština i gradova: Kraljeva, Novog Pazara, Vrnjačke Banje, Raške, Tutina i Sjenice, a takmičili su se u četiri oblasti: IT sektoru, zelenoj ekonomiji, poljoprivredi i privredi i predstavljajući svoje biznis planove i inovativne ideje.

„Naša država je na vreme prepoznala razvoj inovacija kao proiritet i potrebu za transformacijom tradicionalne ekonomije u ekonomiju inovacija i znanja. Srbija se danas ponosi mnogim mladim inovatorima konkuretnim na svetskom nivou, ali ponos nije dovoljan. Zbog toga se najbolje ideje kontinuirano i snažno podržavaju na svim nivoima jer će upravo vaš rad, hrabrost , pamet, kreativnost i jasna vizija u godinama koje dolaze biti nosilac potpuno drugačije perspektive i sveukupnog razvoja naše zemlje, rekao je Đerlek obraćajući se prisutnima dodajući da nauka nisu samo projekti i otkrića, već i ljudi koje ova plemenita delatnost zbližava i povezuje.

„Siguran sam da ćete nam kao budućnost ne samo Novog Pazara već i cele Srbije ovim takmičenjem zajednički predstaviti svu snagu vašeg kreativnog i ljudskog potencijala. Hvala vam unapred što ćete potvrditi da Novi Pazar i ceo region imaju čime da se pohvale i da je ste upravo vi temelj našeg daljeg razvoja i našeg zajedništva.“, poručio je Đerlek.

Manifestaciju je organizovao Savez pronalazača Srbije, čiji je predsednik Slobodan Bata Simić ovom prilikom, Edinu Đerleku uručio i priznanje, povelju „Mihajlo Pupin“ kao i zlatni medaljon sa likom ovog znamenitog naučnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su i Samir Lekić, predsednik Skupštine grada Novog Pazara, direktor O.Š Meša Selimović, kao i predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img