Otvoren Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru, preko 200 radnih mjesta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Preko 40 poslodavaca i firmi predstavilo je svoje ponude na Sajmu zapošljavanja. Ovaj sajam izazvao je veliko interesovanje građana. Ponuđeno je 200 novih radnih mesta, a najveća potražnja je za tapetarima, vozačima, elektroinstalaterima, pedagozima, inženjerima ali i za drugim zanimanjima.Direktor NSZ Filijale u Novom Pazaru Fahrudin Đekić je istakao da ova već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu bilježi blagi rast zapošljivosti, te da se pokazala kao dobra praksa, kako za poslodavce tako i za nezaposlena lica.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, svim učesnicima poželeo je sreću, kako u traženju posla nezaposlenima, tako i poslodavcima da dođu do kvalitetnog kadra.

”Sajam je prilika da poslodavci, kojih ove godine ima najviše, dođu do kvalitetnog kadra, a za tražioce posla da kroz direktan razgovor sa poslodavcima dobiju više informacija o poslu koji im se nudi”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Direktor firme „Drvoteks“ Hamdija Smajović rekao je da su njima potrebni radnici koji se bave izradom pločastog i tapaciranog namještaja prije svega tapetari, monteri i stolari .

„Nama je potrebno oko 20 radnika i očekujemo da ćemo ih danas pronaći, jer su ovi sajmovi dobra prilika i za nas poslodavce ali i nezaposlene. Na sajmu učestvujemo drugi put i već smo na ovaj način zapošljavali radnike“, rekao je Smaković.

Novopazarka Ajsela Džanković kazala da je ovaj Sajam od velike važnosti za sve one koji traže posao, te vjeruje da i ona dobiti svoje radno mjesto.

Prema riječima organizatora, novopazarske filijale Nacionalne službe zapošljavanja, ponude više od 40 poslodavaca videlo je oko 1.500 nezaposlenih u ovom gradu.

Novopazarac Muhamed Pašić se na evidenciji filijale Nacionalne službe zapošljavanja nalazi već 12 godina, i nada se da će na ovaj način doći do posla jer je po struci elektromehaničar.

„Zadovoljan sam današnjom ponudom i mislim da postoje realne šanse da se na ovaj način dođe do posla a moja želja je i da konkurišem za jednu od mera aktivne politike zapošljavanja i otvorim manju stolarsku radionicu“, dodao je Pašić.

Sajam zapošljavanja održan je u novopazarskom Domu omladine. Na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru, trenutno ima oko 23.000 lica, od čega više od 1.000 ima fakultetsku diplomu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img