Učenici Medicinske škole “Dva heroja” posjetili Univerzitet u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tradicionalno već, učenici završne godine srednje Medicinske škole “Dva heroja” u Novom Pazaru posjetili su Univerzitet u Novom Pazaru. Srdačan doček osoblja Univerziteta, te sve ono što su budući studenti imali prilike da vide na Univerzitetu izazvalo je veliko oduševljenje, a neki od njih već su i ranije donijeli odluku da će svoje školovanje nastaviti na ovoj visokoškolskoj instituciji.

“Tradicionalno već imamo posjetu Univerzitetu u Novom Pazaru. Organizacija na prijemu bila je odlična, a đaci su upoznati kompletno sa svim na Univerzitetu. Nosimo veoma pozitivne utiske sa ove posjete. Ono što mi je drago jeste da su mnogi naši bivši učenici sada kolege koji rade ovdje na Univerzitetu i veoma mi je drago što govori u prilog tome da je Univerzitet na jednom visokom nivou”, ističe profesorica Elzina Kurtagić.

“Iskreno, ja sam prosto oduševljena. Najviše me je dojmio kabinet rahmetli Muftije Muamera Zukorlića. Tu smo se prisjetili svih sjećanja na njega”, kaže učenica Bakira Mavrić.

“Mnogo mi je drago što smo posjetili Univerzitet sa našim profesorima i našim drugarima. Čast mi je što sam imala prilike proći kroz sve prostorije, oduševljena sam kabinetom u kojem je boravio rahmetli Muftija Zukorlić. Uz podršku naših roditelja nadam se da će mnogi od nas upisati Univerzitet”, navodi Ajša Martinović.

U preko dvije decenije svog postojanja Univerzitet u Novom Pazaru bio je i ostao sunce znanja.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img