Može li poslodavac isplati manje od propisanog, ne dobija se svakog mjeseca ist

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Minimalnu zaradu je naša zemlja uključila u pravni sistem još 1982. godine. Inače, pravo na minimalnu zaradu je ustanovljeno Konvencijom Međunarodne organizacije rada (MOR), specijalizovane agencije Ujedinjenih Nacija, koja formuliše međunarodne standarde rada u formi konvencija ili preporuka. Na taj način se postavlja minimum standarda o osnovnim radnim pravima. Zaposleni ima pravo na minimalnu zaradu za standardni učinak i vrijeme provedeno na radu. Radi se o obavezujućoj zakonskoj odredbi za sve poslodavce. Dakle, zaposlenom u Republici Srbiji ne može biti isplaćena zarada niža od minimalne.

Zakon o radu propisuje da se opštim aktom kod poslodavca, odnosno ugovorom o radu, moraju utvrditi razlozi za donošenje odluke o uvođenju minimalne zarade.

Minimalac sada iznosi od 45.000 do 50.000 dinara. Povećanje minimalca izgleda kao povećanje ekonomskog standarda.

Prema riječima ekonomskog analitičara, ne postoji mogućnost otpuštanja radnika, ali postoji mogućnost da se razvije zona sive ekonomije, odnosno neprijavljivanje radnika.

Minimalna cijena rada utvrđuje se po radnom času bez poreza i doprinosa, za kalendarsku godinu, najkasnije do 15. septembra tekuće godine, a primenjuje se od 1. januara naredne godine. U 2024. godini, minimalna cijena rada po radnom času iznosi 271,00 dinar neto, (bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje).

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img