BANU: Osuda izjave Esada Durakovića na “Face Tv“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bošnjačka akademija nauka i umjetnost najoštrije osuđuje ničim izazvanu i zlonamjernu izjavu Esada Durakovića na Face TV o rahmetli akademiku Muameru Zukorliću, jednom od utemeljitelja i generalnog sekretara Akademije od osnivanja 9. juna 2011. god.

Metaforom „trojanskog konja koji stiže iz Sandžaka“, Duraković je cinično iz čiste zlobe kazao da „rahmetli Zukorlić nije bio konstruktivan kada je u pitanju Bosna i Hercegovina… kada su u pitanju Bošnjaci“ da bi onda sramno kazao da je „bio Šešeljov prijatelj.“

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti želi obavijestiti bošnjačku/bosansku javnost da je Esad Duraković zadnji čovjek, koji ima moralno pravo ocjenjivati bilo čiji odnos sa Srbijom ili srpskom politikom, obzirom da je svoju pamet i moral formirao u Beogradu na vrlo ponizan i pokvaren način, a kamoli da ocjenjuje rahmetli akademika Muamera Zukorlića.

Prije svega Esad Duraković nema pojma o Sandžaku, niti ima ikakav uvid u ličnost i djelo  akademika Muamera Zukorlića da bi ga mogao pravilno ocijeniti. Iz neprimjerene izjave Esada Durakovića svaki Bošnjak, koji ima čisto srce i zdrav razum, vidi Durakovićevu kratkovidnost, pakost i površnost, koja priliči samo džahilima, bilmezima i ljudima bez obraza i morala.

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti zahtjeva od Esada Durakovića izvinjenje zbog ove svoje neprimjerene izjave Sandžaku i Bošnjacima u domovini i svijetu, koji cijene i poštuju lik i djelo rahmetli akademika Muamera Zukorlića, koji nije zaslužio sramnu klevetu ni od koga a najmanje od Esada Durakovića, koji već dugo javno kleveće sve i svakoga što vrijedi u bošnjačkom narodu.

Neka je sram Esada Durakovića!

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img