Vučić: Država će reagovati na narušavanje mira između Srba i Bošnjaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon združene taktičke vežbu “Vihor 2024”, na poligonu Pešter, na novinarsko pitanje Sandžak televizije, kako će reagovati na nedavnu proslavu dočeka Božića i Bajrama u Novom Pazaru kazao da svi oni koji misle da mogu da naruše mir i spokoj neće imati podršku državnih organa.

Dodao da će u svakoj prilici Srbima i Bošnjacima slati poruke da moraju da žive zajedno.

– Ne bih da govorim o tome šta će nadležni državni organi preduzimati. Ono što je za mene važno je da u svakom trenutku pozovem Bošnjake i Srbe, hvala svim ljudima koji razumeju da mi moramo da živimo zajedno. Svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoju i Pazara i Sjenice i Tutina i država će nastaviti da ulaže i ulagat će mnogo više. Svi oni koji misle da mogu da naruše mir i spokoj koji postoji i nadu da možemo da živimo neuporedivo bolje neće imati podršku državnih organa i nadležni organi će reagovati u skladu sa zakonom.

On je prošle nedjelje najavio dolazak u Novi Pazar, ali je na Pešteri izbjegao da odgovori kada će posjetiti ovaj grad.

Vučić se osvrnuo i na sastanak bošnjačkih lidera iz regiona koji održan u Sarajevu, a na kojem je učešće uzeo i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

– Kada imate skup u Sarajevu svih Bošnjaka iz regiona, jeste videli da je neko od nas uvredio na primer Usamu Zukorlića? Niko reč nije rekao. Niko iz Beograda ni reč nije rekao.

Istakao da je veoma zadovoljan rezultatima višednevne vojne vježbe i da bi vojska Srbije u budućnosti trebalo da tako izgleda.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img