Vučević: Ako vremenske prilike dozvole u petak ćemo na Pešteri prikazati najskuplje, najubojitije sisteme naoružanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar odbrane Miloš Vučević najavio je da će, ukoliko vremenske prilike dozvole, Vojska Srbije sutra na Združenoj taktičkoj vježbi “Vihor 2024” na Pešteri prikazati najskuplje i najubojitije sisteme naoružanja, nešto što, kako je rekao, do sada nije viđeno.

 Nadam se da ćemo biti u prilici i da će nam vremenske prilike dozvoliti da u petak vidite Slobodan sam da kažem, spektakl, ono što su pripadnici Vojske Srbije spremali da prikažu, kao dio osposobljenosti sa svim onim čime raspolažu. Prvi put ćemo prikazati mnoge sisteme. Više od dvije hiljade pripadnika Vojske Srbije, više od pet stotina sistema naoružanja onih najsloženijih, najbitnijih, najskupljih, najubojitijih u broju od više od 270. Nešto što dosad nije viđeno, kaže Miloš Vučević ministar odbrane

Na ovome se, kaže, radilo svakodnevno

Ovo što vidite kao javnost je samo šlag na torti a mnogo toga je dio rezultata i svakodnevnog rada. Svakako, to je dobra poruka i za građane Srbije da mirno spavaju, da Vojska Srbije čuva otadžbinu, a onima koji nisu dobronamjerni prema našoj državi da nas zaobiđu jer je to u njihovom interesu.

 

Na vježbi učestvuju kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije kao i specijalne snage. Inače, prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img