Odloženo i današnje suđenje za ubistvo Hamidovića – okrivljeni izbjegavaju dolazak, sudija naložio privođenje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Glavni pretres za ubistvo Edina Hamidvića iz Sjenice, zakazan za danas, 15.04.2024. godine, pred Višim sudom u Novom Pazaru, u krivičnom postupku protiv okrivljenih Latović Emraha – za krivično djelo teško ubistvo i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, te Mujović Denisa i Đurović Ranka za pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, odloženo je i danas.
Razlog otkazivanja je ponovni nedolazak uredno pozvanih Mujovića i Đurovića, pod skandaloznim obrazloženjima.
Đurović je neposredno prije ročišta posredstvom svog branioca, obavijestio sud da je dobio ušinuće prilikom jučerašnjeg rada u šumi, te da će naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju, dok Mujović nije opravdao odsustvo uopće.
Na suđenju nisu pristupili ni uredno pozvani svjedoci: Kuč Edin, dr. Rade Marković, dok je svjedok Latović Esmir pristupio suđenju.
Advokat oštećenih je istakao da se glavni pretres više puta odlagao zbog odsustva Mujovića i Đurovića, i da su njihovi izostanci uglavnom neopravdani poput današnjeg, te od sudije zahtijevao preduzimanje daljih procesnih mjera.
Zbog ovih razloga sud je odložio današnje ročište, ali je naložio prinudno dovođenje.
Sledeći glavni pretres je zakazan za 27.05.2024. godine u 11:30 časova, na koje će se policija prinudno dovesti okrivljenog Mujović Denisa.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img