U vakufskim kuhinjama podijeljeno oko 60 hiljada iftara, na prostoru IZ još 10 hiljada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

Nadamo se da smo uspjeli ramazanske lekcije, barem veći dio, usvojiti i da će muslimani i nakon ramazana nastaviti živjeti ono što smo u ramazanu učili.

Ovaj ramazan, osim ibadeta posta i drugih aktivnosti kojima smo uljepšavali ramazanske, iftarske, teravijske, trajno će ostati upamćen i među generacijama koje će doći po neviđenom zločinu i velikoj agresiji neopisivih razmjera u pojasu Gaze. Kazat ću da je moderni čovjek i ovaj današnji svijet palo na ispitu humanosti po ne znam koji put a posebno ovaj put u Gazi, kaže dr. Rešad ef. Plojović zamjenik predsjednika Mešihata IZ u Srbiji

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pokrenuo je akciju pomoći stanovništvu Gaze, a narod Sandžaka se odazvao. 100 hiljada eura uplaćeno je za kupovinu brašna

To je prvi naš kontingent. Očekujemo nakon što ovo bude dostavljeno gdje treba i nakon što za to budemo uvjereni da ćemo i drugi dio pomoći uputiti stanovništvu Gaze.

 

U bajramskom intervjuu podsjećajući na brojne aktivnosti, svakako ističe podršku Centru za humanitarni rad „Hajrat“.

 

Naš čovjek je pokazao da je, bez obzira na skromnost bogat i kroz ovu aktivnost Islamske zajednice koja se ogleda u podršci radu CHR Hajrat. Ovog ramazana posredstvom vakufskih kuhinja podijelili smo oko 60 hiljada iftara. Svakodnevno je dijeljeno oko 2000 iftara u vakufskim kuhinjama, a pored toga Islamska zajednica je podijelila još 10 hiljada iftara na prostoru IZ a posebno izdvajamo beogradsko-novosadsko muftijstvo.

 

Očekuje, kaže, da velikodušnost sandžačkog čovjeka bude zalog za sigurniju budućnost.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img