Nastavlja se potraga za tijelom sve dok se javljaju nova saznanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Dok se nastavlja potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić, postavlja se i pitanje, do kada će trajati

Dok god bude postojala osnovana sumnja da će policijska potraga za nestalom djevojčicom imati svoje efekte i dok god se javljaju nova saznanja i novi svjedoci potraga se neće obustaviti, kaže prof.dr. Ergin Hakić UNINP

Eventualna odluka o obustavljanju potrage smanjuje opcije

Dokle god nemamo tijela nemamo ni krivičnog djela. Osumnjičeni se nalaze u pritvoru i sud će ih u pritvoru maksimalno držati do tri mjeseca dok se ne iznađe novo rješenje. Policija kako dolazi do novih saznanja na osnovu toga a na prijedlog tužilaštva sudija za prethodni postupak drži ih u pritvoru.

Postoje razne mogućnosti šta bi se dalje moglo dešavati.

U ovom momentu ide se ka tome da se nađe rješenje jer je ogroman pritisak na MUP, tužilaštvo i sudstvo. Kazne su maksimalne i mogu biti do doživotnog zatvora. U ovom momentu osobe koje su počinile zločin imaju 40,50 godina i može značiti za njih, na neki način smrtnu kaznu. Ukoliko se dokaže i pronađe tijelo neće doživjeti da živi izađu iz zatvora.

Napominje, ukoliko se tijelo i pronađe pitanje je u kakvom će stanju biti i da li će biti moguće izvršiti sudsko-medicinsku obdukciju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img