Bajramska poruka Zukorlića – Da stojimo čvrsto zajedno, bez obzira na razlike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mjesec Ramazana bio je mjesec solidarnosti i odricanja, podsjećajući nas na važnost bratske ljubavi, poštovanja i zajedništva. Neka nas Ramazanski Bajram zbliži u radosti i zahvalnosti, proslavljajući pobjedu strpljenja i čvrste volje nad iskušenjima.

Dok dočekujemo radosti ovog Bajrama, tužni u mislima zbog patnje koju proživljavaju naša braća i sestre u Palestini. Dok mi bajramujemo, oni nastavljaju trpjeti teška iskušenja i nedaće, daleko od bilo kakve radosti i veselja. Neka ovaj Bajram posluži kao podsjetnik na važnost mira i pravde, ali i humanosti, bez obzira na vjerske, nacionalne i političke razlike među ljudima.

Pozivam na obnovu i jačanje jedinstva među Bošnjacima-muslimanima diljem svijeta, a posebno u Sandžaku. U ovim izazovnim vremenima, više nego ikada, važno je da stojimo čvrsto zajedno, bez obzira na razlike, da podupiremo jedni druge i radimo na izgradnji bolje budućnosti za sve nas.

U tom duhu, upućujem iskrene bajramske čestitke vrhovnom poglavaru reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu ef. Dudiću, kao i svim muslimanima Sandžaka, Srbije, Balkana i naše dijaspore.

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OSLUN!

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img