Mešihat donirao 100 hiljada eura za kupovinu brašna narodu Gaze

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji posredstvom Rijaseta u BiH donirao 100 hiljada eura za kupovinu brašna za narod Gaze. Pored Kaira, u distributivnom centru kampa Salimija, osam kamiona s brašnom bit će dostavljeno Gazi.

Na ovih osam kamiona nalaze se 192 tone brašna s tim da će šest kamiona ići poslije Bajrama za Gazu a prije ramazana otišlo je pet kamiona. Ukupna donacija je oko 360 tona, kaže Ibrahim Milanović rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Putem sergija prikupljeno je gotovo 4 miliona sredstava. Za područje Gaze distribuirani su iftari i ostalo što je bilo potrebno.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti muslimanima iz BiH, Sandžaka, koji su prikupljali sredstva. Ovdje su sredstva i iz Sandžaka. Uvaženi muftija dr. Dudić uplatio je sto hiljada eura gdje smo kupili brašno. Ako Bog da u narednim danima bit će dostavljeno u Gazi.

Prema posljednjim izvještajima, u Gazi je ubijeno više od 15 hiljada djece, srušeno više od 70 hiljada kuća.

Preko 300 hiljada stanova je oštećeno, ljudi su u teškoj, bezizlaznoj situaciji, pod šatorima, čak se jede hrana za životinje, ali ova naša hrana će doći do Bajrama za šta imamo obećanja i ovih pet kamiona poslije Bajrama.

Zahvaljuju svima koji su dali svoj imetak i da niko nikad ne bude u prilici kao što narod Gaze čeka pomoć.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img