Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja u hifzu Kur'ana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Islamskom centru Gazilar uručene su nagrade pobjednicima Međunarodnog takmičenja u hifzu Kur'ana koje je održano pod nazivom “I čvrsto se Allahovog užeta držite”, a koje je održano u organizaciji ambasade Libije u Beogradu i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom omladine i Generalne uprave za vakufe Vlade nacionalnog jedinstva Libije.

Prisutnima se prvi obratio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović.

– Takmičenje koje je organizirano sa nivoa ambasadre Libije u Beogradu, Mešihata ovdje u Sandžaku, a sve to u saradnji sa Ministarstvom omladine Libije. Po prvi put takmičenje na nivou u nekoliko kategorija. Tamičenje je održano na FIS-u, učešće je uzelo 50 takmičara u sedam kategorija. Ova naša zajednica sa ovim i mnogim drugim aktivnstima potvrđuje da je ona jedina legalna, legitmina zajednica koja predstavlja muslimane u ovoj državi. Zahvaljujem ambasadi Libije i ambasadoru, ali i drugim ambasadorima koji su večeras bili na iftaru, kazao je muftija Plojović.

Ispred Ministarstva omladine Vlade Libije poručeno da je cilj da se omladina odgaja zdravo, da se čuva od poroka i problema, ali i da se sačuva govor Uzvišenog Allaha, te se zbog toga rado odazivaju i podržavaju ovakve projekte.

Uprava za vakufe Vlade Libije uzela je učešće u organizaciji takmičenja.

– Cilj nam je da se Allah govor čuva i uči širom svijeta. Vi u Srbiji činite i radite ogroman posao na ovom polju, želim da vam čestitam na tome, poručeno je obraćanju predstavnika Uprava za vakufe.

Predsjednik Mešihata se zahvalio svima koji su podržali ovaj projekat.

Ambasador Libije g. Muhamed Galbun istakao zadovoljstvo organizacijom takmičenja i znanjem koje su prikazali takmičari u svim kategorijama.

– Svako ko je učestvovao je pobjednik. Želim da vam se svima zahvalim, pokazali ste zavidan nivo. Želim da se na ovom ne zaustavimo, već da i u narednim godinama nastavimo sa ovim projektom.

Na kraju su predstavnici Ministarstva omladine Libije uručili zahvalnice rukovdstvu Islamske zajednice, muftijama Dudiću i Plojoviću, dekanu FIS-a dr. Enveru Omeroviu, te gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu.

Posebno priznanje predsjedniku Mešihata uručio je ambasador Libije.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img