Škola Kur'ana Časnog kolektivnim iftarom obilježila 14 godina postojanja i rada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U restoranu RAS organiziran je kolektivni iftar upošljenika škole Kur'ana Časnog, a ujedno i obilježeno 14 godina postojanja Škole Kur'ana Časnog na kojem je prisustvovala i delegacija Mešihata islamske zajednice na čelu sa predsjednikom Mešihata IZ u Srbiji muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Nakon iftara prisutnima se obratio Irfan Malić, direktor škole Kur'ana Časnog, ističući vrijednost ibadeta posta i zajedničkih iftara.

“Poslanik je rekao da postač ima dvije radosti, jedna je iftarska, naša radost je posebna jer je ona Kur'anska jer su ovdje ljudi koji su 14 godina radili i rade na afirmaciji kur'anskih vrijednosti i hifzu, odnosno podučavanju napamet Kur'ana Časnog. Imao sam čast da ovih 14 godina, sa kratkom pauzom, budem na čelu ove odgojno obrazovne institucije Islamske zajednice. Posebna mi je čast što je večeras sa nama vrh IZ u Srbiji na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem”, riječi su ef. Malića.

Zahvalio se predsjednik Mešihata što brine za rad Škole Kur’ana i dodao da Muftiju narod voli, ali i da je široke ruke.

Prisutnima se obratio i predsjednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić. On je kazao da je sretan narod i zajednica koji ima ovakve vernike.

“Naši donatori kad izađu pred Allaha dž.š i budu pitani sta si rwdio na dunjaluku, slobodno neka kažu bio sam podrška projektu Škole Kur’ana. Volio sam Kur’an i najmanje što sam mogao uraditi jeste da pomognem taj projekat koji je bio zamro na prostoru Sandžaka. Danas nakon 14 godina ova zajednica ima 27 akreditovanih hafiza.Ova zajednica ima i nekoliko kurahafiza. Naša Amela Alickovic dobila je hidzazu na četiri načina da može učiti Kur’an u Ujedinjenim arapskim Emiratima i ona se pridružila džemat kurahafiza”rekao je ef. Dudić.

Naglasio da je ovo prva godina da ova zajednica ima domaći proizvod.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img