Suljević: Raspisan tender za hvatanje pasa lutalica, azil u Novom Pazaru do kraja godine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ iz Novog Pazara raspisalo je tender za izbor firme koja će vršiti humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica na teritoriji grada.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Faruk Suljević, rekao da će izabrana firma pored hvatanja pasa lutalica, imati obavezu da ih evidentira, preveze, vakciniše, obilježi i steriliše.

“Vrijednost ove nabavke je 14 miliona dinara za godinu dana, isto kao i prošle godine, jer se cijene nisu mijenjale. Nadamo se da će sve biti završeno u roku od mjesec dana, gdje ćemo imati potpisan novi ugovor kako bismo na aktivniji način pristupili rješavanju ovog problema koji grad Novi Pazar evidentno ima”, riječi su Suljevića.

Ističe da jedino trajno rješenje za zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru je azil, čija izgradnja je u toku i koji će kako je kazao „biti gotov do kraja ove godine“.

“Mi se nadamo, makar prema onome što smo vidjeli na terenu, da će grubi građevinski radovi biti završeni za nekoliko mjeseci, a onda ćemo raditi na opremanju samog azila, odnosno sređivanje unutrašnjeg enterijera, ali i nabavkevozila i mašina. Sa druge strane, mi kao firma pripremamo našu dokumentaciju. Dakle, moramo ići na izmjenu sistematizacije, da pripremimo nova radna mjesta za ljude koji će raditi u tom resoru. Mi izgradnjom našeg azila i formiranjem naše službe, siguran sam da će biti sve mnogo aktivnije i ozbiljnije, gdje ćemo imati ljude koji su na terenu svakodnevno. Kada budemo imali naše prostorije i službu, efekat će biti, sigurno, bolji”, poručio je direktor JKP „Gradska čistoća“.

Projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke započet je krajem 2019. godine, a prvu fazu izvela je kompanija “Elmir” za nešto više od 11,6 miliona dinara, dok je posao završetka izgradnje azila poveren kompaniji „DS Iskop gradnja“. Zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru trenutno sprovodi kompanija „Avenija MB“, kojoj je taj posao dodeljivan na tenderima poslednjih godina.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img